Фокус Спорт
02.07.2022 17:18
Новини Обратно
Джошуа прибрал колосална сума за победата над Руис
08 Декември 2019 | 12:31 | Агенция "Фокус"
Начало / Бокс

Дирия.  Британецът Антъни Джошуа не само си върна шампионските пояси във версии IBF, WBA и WBO в реванша срещу Анди Руис, но взе и лъвския пай от паричния фонд на мача, проведен в Дирия (Саудитска Арабия).

Според „Дейли Експрес“, Джошуа е взел 50 милиона паунда за успеха си. Това е най-големият финансов бонус, получаван от 30-годишния британец. По този начин само с един мач Антъни Джошуа удвои богатството си, което до момента се изчисляваше на 42 милиона паунда. 

Самата премия за победата е рекорд за британец в професионалния бокс. До момента първото място се държеше от Рики Хетън, който през 2007 г. за мача си с Флойд Мейуедър получи 20 милиона паунда. 

Анди Руис ще вземе 10 милиона паунда за мача си срещу Джошуа. Голямата разлика в парите се дължи на факта, че повечето финансови детайли са били уточнени още в договора за първия мач, където е имало специална клауза за провеждането на реванш. 

Освен това Антъни Джошуа и Анди Руис ще получат допълнителни пари от приходите, свързани с абонаментите за телевизионното излъчване на мача. Очакванията са всеки от двамата да вземе малко повече от 1 милион паунда.


Обратно

Пълна версия