Фокус Спорт
18.01.2020 11:59
Новини Обратно
Khabib: Позволих на Poirier да приложи гилотина, за да го изморя
09 Септември 2019 | 01:01 | Агенция "Фокус"
Начало / Бойни изкуства

Абу Даби.  Khabib Nurmagomedov умишелно попаднал в гилотината, която Dustin Poirier му приложи в 3-тия рунд и беше близо до победата, но непобедения боец оцеля и секунди по-късно накара своя опонент да се предаде. "The Eagle" изправи косите на всички в залата, защото гилотината изглеждаше доста сериозна, но всичко било част от голям план, който малко хора биха разбрали.
Khabib покачи рекорда си на 28-0 в ММА и 12-0 в UFC и ще чака следващата си битка, която може да бъде срещу Tony Ferguson или Georges St-Pierre. И докато много хора вярват, че Poirier застрашил сериозно Khabib и го изненадал с тази гилотина, то шампиона е готов да ви опровергае. Ето как Nurmagomedov коментира гилотината, в която попадна в 3-тия рунд секунди преди своята победа:

Poirier е добър опонент, който ме удари няколко пъти, но аз контролирах всичко. Само едно нещо беше доста близо и това беше гилотината. Тя беше много добра, но аз го очаквах от него. Гледал съм всички негови битки и знам, че той винаги опитва да направи гилотина. 

Първия път беше доста близо, а втория път му позволих да я приложи, защото почувствах, че той губи много енергия и сила заради тази гилотна. Той не успя да ме удуши и знаех, че след това е свършено с него. Това е част от играта и показва как аз мога да си играя с моите опоненти. Не са много хората, които ще разберат това, което ви казвам. 

 


Обратно

Пълна версия