Фокус Спорт
02.06.2020 20:03
Новини Обратно
Сериозна конкуренция очаква Иван Влъчков на писта Лики Моли
15 Май 2019 | 17:20 | Агенция "Фокус"
Начало / Автомобилизъм

Калояново.  Сериозна конкуренция очаква Иван Влъчков в неговата серия Туринг на писта Лики Моли, която ще се проведе на трасето Дракон край Калояново идния уикенд. Състезанието ще е първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Въпреки сравнително малката бройка пилоти – 6, сред тях са много силни й опитни състезатели. На линия са Давид Будев с Хонда Сивик, ветеранът Стоян Апостолов също с Хонда Сивик, Александър Димитров с Фолксваген Голф, Емил Иванов с Хонда Сивик и Минко Минков с Опел Астра.

Влъчков, който се състезава за екипа на Дамасцена Алба, ще бъде с познатата си Хонда Сивик. С нея той участва на планинско Гоце Делчев, където стана убедително първи в своята категория и 5-и в общото класиране на мокрото и технично трасе.

За състезанието тази година броят на обиколките е увеличен за всички класове. В Tуринг пилотите ще трябва да направят 22 тура.

„Няма промени по автомобила ми, заяви Влъчков, който е 3-кратен шампион в своята категория Туринг. – Направили сме ревизия на компонентите по колата. Очаквам силна конкуренция.

Ще се борим за призовите места. Пожелавам успех на всички пилоти в отбора и на всички състезатели изобщо. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и специално на Николай Мончев и Стоян Стоянов за всичко.“


Обратно

Пълна версия