Фокус Спорт
02.06.2020 21:16
Новини Обратно
България научи своите съперници за Европейското първенство U17
15 Май 2019 | 13:57 | Агенция "Фокус"
Начало / Национален отбор

София.  Днес, 15 май, в столичния “Парк хотел Витоша“ бе проведена официалната церемония по тегленето на жребия за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години, на което страната ни е домакин през юли.

Официални гости на събитието бяха Бану Шурман (Лихтенщайн) - президент на журито за Европейското първенство U17 и Периклис Бакудимос (Гърция) - технически координатор за шампионата, както и други официални лица. Сред присъстващите на жребия бе и селекционерът на младите ни национали Мартин Стоев.

Вицепрезидентът на БФВ Борислав Кьосев участва в тегленето на жребия, като се получи следното разпределени на отборите:

Група I: БЪЛГАРИЯ, Финландия, Турция, Румъния, Беларус, Франция

ГрупаII: Полша, Италия, Чехия, Русия, Гърция, Португалия

Европейското първенство ще се проведе от 13 до 21 юли в София. Група I, в която е и Българияще играе мачовете си в столичната зала „Христо Ботев“. Група II ще бъде в помощната зала на „Арена Армеец“.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите отличия. Тимовете, завършили на трета и четвърта позиции в двете групи продължават за разпределение на местата от пето до осмо. Последните два отпадат от по-нататъшна надпревара.

 


Обратно

Пълна версия