Фокус Спорт
21.08.2019 12:12
Новини Обратно
Резултати от SFC 7: Avatars - много нокаути и български победи
10 Февруари 2019 | 14:25 | Агенция "Фокус"
Начало / Бойни изкуства

София. ММA състезанието SFC 7: Avatars се проведе на 9-ти февруари в столичната зала "Универсиада". Събитието включваше битки по правилата на ММА и К-1, както и разнообразно зрелище за публиката като ожесточена рицарска битка, шоу-двубой с благотворителна кауза и атрактивни танцови изпълнения.

Първата битка на вечерта бе финалът от турнира "Спорт срещу порока" по аматьорски ММА, в който се срещнаха Александър Соколов и Тони Константинов. Двамата направиха доста оспорвана среща в три рунда, от която победител излезе Александър Соколов.
Михаил Николов зарадва зрителите с първия нокаут за вечерта и то още в първия рунд на ММА срещата си срещу Александър Евстатиев от Варна със зрелищна комбинация от кроше и коляно.

Следващата ММА битка бе не по-малко атрактивна и с много обрати. В нея Вайс Сайфи направи изключително атрактивна игра с много удари с колена срещу опонента си Георги Георгиев. А във втория рунд Вайс успя да вземе гърба на Георги и да го победи с удушаване.

В третата професионална ММА битка за вечерта Александър Цонев направи страхотен обрат и записа поредния нокаут срещу Данияр Зарилбек от Киргизстан. На няколко пъти Александър се озова в неприянти позиции, но успя да се измъкне, а в края на рунда обърна нещата в своя полза с брутално ляво кроше, което нокаутира опонента му.

След това дойде ред и на първия К-1 двубой за вечерта и единствения женски двубой в SFC 7. В него българката Албена Ситнилска се изправи срещу азербейджанката Суад Салимова. Албена много добре използва ръстовото си предимство и уменията си по таекуондо, като държеше на дистанция Суад и същевременно я засипваше с удари. След 3 рунда победата по точки бе дадена на Албена, за която това беше дебют в този тежък правилник.

В благотворителния двубой репортерът от "Господари на ефира", Владислав Василев и професионалният ММА състезател, Тони Маркулев направиха невероятно шоу за зрителите, придружено с много смях. Двамата завършиха с равенство, но целта на демонстративната среща бе да обърне внимание към кампанията "Аз съм различен, аз съм боец!" за набиране на средства за иновативен проект с цел внедряване на адаптирана образователна програма в училище насочена към деца с аутизъм.

Александър Петров спечели титлата на SFC по К-1 правилника след 5 рунда битка с Майк Спранг. Срещата бе много оспорвана, но в крайна сметка съдиите дадоха победата за българина.

След нея зрителите станаха свидетели на три рундова битка между рицари, в която се изправиха един срещу друг Петър Владов от България и Юсуф Сахин от Турция. Срещата бе квалификация за световното по този спорт, което ще се проведе в Сърбия. В нея бойците смениха няколко оръжия и след агресивен трети рунд от страна на българина, той спечели със съдийско решение.

Най-дългоочакваната ММА среща на вечерта - битката между Камен Георгиев и Калоян Колев, не разочарова феновете. Двамата бойци дадоха всичко от себе си.

Калоян успя да диктува играта почти през цялото време в петте рунда, използвайки отличните си умения по борба, пресирайки Камен към клетката почти през цялото време. Двамата играха и в стойка, откъдето получиха сериозни поражения от ударите си, но срещата стигна до съдийско решение, което бе спечелено от Калоян, който взе и шампионския пояс.

 

Ето и всички резултати от SFC 7: Avatars

Александър Соколов победи Тони Константинов със съдийско решение
Михаил Николов победи Александър Евстатиев с нокаут, Рунд 1
Вайс Сайфи победи Георги Георгиев с rear-naked choke, Рунд 1
Александър Цонев победи Данияр Зарилбек с нокаут, Рунд 1
Албена Ситнилска победи Суад Салимова със съдийско решение
Владислав Василев и Тони Маркулев завършиха наравно в демонстративен двубой
Александър Петров победи Майк Спранг със съдийско решение
Петър владов победи Юсуф Сахин със съдийско решение
Калоян Колев победи Камен Георгиев със съдийско решение

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове

 


Обратно

Пълна версия