Фокус Спорт
20.05.2019 08:04
Новини Обратно
Кобрата - Фюри на 27 октомври в София
10 Август 2018 | 14:45 | Агенция "Фокус"
Начало / Бокс

София.  Кубрат Пулев ще се изправи срещу Хюи Фюри на 27 октомври в "Арена Армеец" в София. Новината на "Тема Спорт", че двата лагера са се разбрали, преди да се проведе търг за мача, бе потвърдена лично от Кобрата. Това ще бъде първият мач на 37-годишния българин от 28 април 2017-а, когато спечели по точки срещу Кевин Джонсън и постигна 25-ия си успех в 26 двубоя. Впоследствие софиянецът пропусна възможността да срещне Антъни Джошуа поради контузия, а въпреки че спечели два търга за мачове с Дилиън Уайт и Джарел Милър, противниците му се отказаха.

"Направихме всичко възможно с моята нова партньорска промоутърска компания (Епик) този мач да се случи. Смятам, че ще бъде голямо шоу и зрелище от гледна точка на това, че противникът ми е доста сериозен, Фюри е добър боксьор, голям, млад. Смятам, че е много свеж за професионалния бокс. Мотивацията е голяма, тъй като този мач ще е определящ за това кой ще играе за световната  титла  на Джошуа", каза пред Bulgaria ON AIR Кобрата.

Той допълни, че вече е възстановен на 100% и се чувства здрав, мотивиран и изпълнен с много енергия. "Въпреки че се контузих, мач с Антъни Джошуа ще се състои, няма как да избягам от него, аз ще го търся. Колкото и на някои хора да им се струва невероятно и аз съм човек, макар че съм почти суперчовек, и аз се контузих. И преди имаше хора, които не вярваха, че ще има мач с Кличко. Сега казвам, че и този мач ще се състои и той наближава. Просто и двамата трябва да победим - той Поветкин, аз - Фюри. Нека не слагаме яденето преди тигана", каза още Пулев и разкри, че ще остане на ринга, докато печели и не влезе в серия от поражения по модела на Владимир Кличко. Кубрат не пропусна и темата "Уайт". Костотрошача заяви наскоро, че българинът няма място в Топ 5 на най-добрите боксьори. "Той е лаладжия. Човек, който просто си говори. Човек, който говори, че ни няма, а пък избяга. Какви са тези глупости, че не сме имали пари?! За какви пари говорим, та ние ги бихме с почти милион на този търг. Само си търси оправдание за това, че го е страх. Защото те знаеха, че ще загубят. С Милър беше абсолютно същата ситуация, той просто говори по-малко."


Обратно

Пълна версия