Фокус Спорт
23.10.2018 17:50
Новини Обратно
Петър Хубчев: Доволен съм дори от тези, които не играха
14 Ноември 2017 | 02:54 | Агенция "Фокус"
Начало / България

Лисабон.  Националният селекционер на България Петър Хубчев изрази своето задоволство от победата над Саудитска Арабия. Той заяви, че е видял нещата, които иска. Също така специалистът бе категоричен, че е доволен дори от тези, които не са играли. „При всички положения полезна проверка, сериозно изиграна от всички. Но аз ви казах, че отношението беше доста сериозно през целия лагер и за радост този път успяхме да го пренесем на мача. Друг път не се получаваше”, коментира Хубчев.

Любопитен момент имаше след като колега – журналист се обърна към треньора: „Част от футболистите казаха, че сте искали в този мач да играем повече с топката, стилът ни да не както досега на контра, а да натиснем, да играем с топката и плавно да атакуваме”.

„Кой ви го каза това? Значи не са ме разбрали”, заяви специалистът, след което продължи: „Наистина се получиха част от нещата и то доста добре. Не съм искал да променям нещата, а да затвърдим някои от тях. Някои компоненти наистина се получиха много добре. За мен това е следствие на целия лагер. За мен физическата подготовка на отбора може да е на много по-високо ниво. Във футбола бързо губиш и печелиш самочувствие. Това беше полезна проверка. Нещата, които искахме да видим, ги видяхме. Някой се получиха много добре, други – не чак толкова. Като цяло можем да обобщим, че проверката бе много добра. Друг път сме се представяли добре при статичните положения. Тук просто нямахме информация за футболистите на съперника. Иначе всеки си отговаря за човека или зоната и не се получават неща като днешните. За голяма радост пък вратарят се справи блестящо. Дано кръгът, на който мога да разчита, става още по-голям. Аз съм доволен от всички тези момчета. Дори от тези, които не играха – тренираха доста мотивирано. Така че колкото е по-голям кръгът, толкова по-добре.

На всяка цена ще настоявам през март да имаме контроли – и то две.


Обратно

Пълна версия