Фокус Спорт
20.08.2018 03:39
Новини Обратно
Жребият прати Балкан в група D за Купата на ФИБА Европа
12 Октомври 2017 | 15:32 | Агенция "Фокус"
Начало / Други

Миес.  Според изтегления преди малко жребий за поставяне в груповата фаза на трите "щастливо губещи" отбора в Купата на ФИБА Европа, Балкан е в група D с белгийския Брюксел, унгарския Егис Кьорменд и кипърския Керавнос. Груповата фаза започва следващата седмица -  на 18 октомври, сряда. "Зелените" ще изиграят 6 мача при разменени домакинства.  

Първата среща ще бъде в Ботевград на 18 октомври срещу унгарския Кьорменд. На 25 октомври зелените гостуват в Кипър на Керавнос, а след това и в Белгия – на Брюксел на 1 ноември. Третото поредно гостуване е на 8 ноември на Кьорменд. Ботевградчани завършват цикъла с мачове у дома, където на 15 ноември Керавнос, а на 6 декември - белгийския Брюксел.

Съперниците на Балкан са доста сериозни. Кипърският Керавнос е шампион на островната държава за миналия сезон. В него играят шестима американци, сред които е и познатият от престоя му в Лукойл Академик Мохамед Абукар.  

Брюксел бе финалист в изминалия шампионат на Белгия. В състава има трима американци и двама литовци.  

Егис Кьорменд пък завърши на четвърто място в шампионата на Унгария. Треньорът Гаспер Поточник разполага с петима американци, австриецът Себастиан Кох и опитния унгарец Милан Чорваши. 

Кьорменд се класира за груповата фаза в надпреварата, след като отстрани румънския Стяуа с Павел Маринов.


Обратно

Пълна версия