Фокус Спорт
24.09.2018 00:43
Новини Обратно
Кубрат и Джошуа делят 30 милиона паунда
12 Октомври 2017 | 12:23 | Агенция "Фокус"
Начало / Бокс

Лондон.  Боят между Кубрат Пулев u Антъни Джошуа ще генерира приходи в рамките на 30 милиона паунда. Новината бе обявена вчера от британските медии, според които сумата се доближава до тази, за която актуалният световен шампион на WBA, IBF и IBO мери сили с Владимир Кличко през пролетта. Тогава двамата са заработили 42 милиона паунда, като причина за това са 15 хиляди повече продадени билета, както и по-високата им стойност.

Според медиите на Острова основната част от приходите ще дойде от продажбата на тв права. Очаква се местната телевизия Скай да генерира оборот от 16 милиона паунда вследствие на 800 хиляди пакета, всеки от които по 20 британски лири. Отделно от това правата за галавечерта на 28 октомври на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф ще бъде излъчена и 8 САЩ срещу 3 милиона, а още един идва от други спонсори. В допълнение с продадените билети за около 10 милиона сумата достига именно 30 милиона британски лири.

От публикуваното в Daily-star и Mirror става ясно, че в лагера на Джошуа и неговия мениджър Еди Хърн ще вземат 75 процента от приходите от срещата, докато за Кобрата и Зауерланд остават 25. Това означава, че българинът и неговите агенти ще приберат около 7,5 милиона паунда за боя след малко повече от две седмици. Не е ясно какъв ще бъде чистият процент на 36-годишния софиянец, но се очаква той да е не по-малко от 50. Което след премахване на данъци и други такси означава, че Кобрата ще припечели от срещата с Джошуа малко повече от 2 милиона паунда.

Това ще бъде най-големият хонорар в кариерата на българина. Той боксира с Владимир Кличко преди три години за около 1,5 милиона долара. Както е известно, Пулев вече официално съобщи, че при положение, че стане първият човек, победил Джошуа на професионалния ринг, ще дари половината от парите за благотворителност.


Обратно

Пълна версия