Фокус Спорт
24.09.2018 01:24
Новини Обратно
Делио Роси обмисля схема 3-5-2 от зимата
12 Октомври 2017 | 12:17 | Агенция "Фокус"
Начало / България

София.  Левски може да направи почти пълна промяна в схемата на игра. Това обаче ще стане през зимната пауза. Почвата се подготвя отсега. В момента Делио Роси налага постройка 4-2-3-1, но има идея да я трансформира с популярната в Италия 3-5-2.

За целта през паузата Левски ще трябва да инвестира в още един централен защитник от високо ниво. Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон на този етап не се коментират и са без алтернатива. А Димитър Пиргов е с висящ статут и треньорът още не е решил дали клубът ще му предложи нов договор. Срещу по-слаби съперници Яблонски ще може по-свободно да се включва напред, какъвто афинитет демонстрира непрекъснато.

Желанието за корекция идва и от това, че в момента Левски няма стабилен човек на поста ляв краен защитник. А отдясно Милош Цветкович е по-силен в офанзивен план, като трудно чисти пукнатините в играта си в дефанзивна фаза. Сърбинът може да бъде преквалифициран в десен хаф-бек при схема 3-5-2, той е достатъчно остър напред, има добро центриране и няма проблем в надиграване "ек на ек" на скорост. А от другата страна трябва да е последното ново попълнение Жерсон Кабрал, който също е флангови играч с приоритет атаката.

Двама от тримата вътрешни полузащитници също не се коментират - това са Жорди Гомес и Антони Белмонт, трети може да е Антонио Ву-тов, може и да е Прохазка. И напред Габриел Обертан като лек нападател и един измежду Буш и Мапуку като типичен таран, като вече е сигурно, че Делио Роси търси стрелец от друго качество.

Според хората от “Герена" с 3-5-2 вече може да се говори и за по-офанзивно лице на Левски.


Обратно

Пълна версия